MENU
Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vind je geen antwoord op je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe maak ik een categorie aan?

Onder het groene kopje vind je de categorieën die op jouw menukaart staan. Deze kan je aanmaken door op het plusteken rechtsboven te drukken. Dit kan je geheel personaliseren. Denk aan voor-, hoofd-, en nagerechten, maar ook aan broodjes, salades, soepen, bijgerechten, borrelhapjes en dranken. Vergeet je categorie niet te publiceren, alleen dan is je categorie ook zichtbaar in je online allergenenmenu.

Hoe maak ik een gerecht aan?

Onder het oranje kopje vind je de gerechten die op jouw kaart staan, verdeeld per categorie. Een nieuw gerecht kan in twee manieren worden toegevoegd. De eerste manier is om in het groene kopje categorieën, op de categorie te klikken waar je nieuwe gerecht bij hoort. Druk op het plusje rechtsboven om een gerecht toe te voegen aan deze categorie. De tweede manier is op in het oranje kopje van gerechten een nieuw gerecht toe te voegen. Doe dit door op het plusje rechtsboven te klikken. Geef in beide gevallen je gerecht een naam, eventueel een beschrijving, een prijs. De producten die het gerecht bevat, kunnen worden toegevoegd door de barcodes te scannen. Publiceer het gerecht en druk op bewaar. Nu is je gerecht te zien in je online allergenenmenu.

Hoe voeg ik producten toe aan mijn stockroom?

Om producten toe te voegen aan je stockroom, kan je in het roze kopje producten op de drie puntjes drukken. Er komen drie opties tevoorschijn om een product toe te voegen. De eerste optie is de barcode scanner openen, dit is het snelst en het meest effectief omdat je nu zeker weet dat je het goede product hebt. De tweede optie is om een product op te zoeken in de zoekmachine, bijvoorbeeld als je product geen barcode bevat, of als de barcode niet herken wordt. De derde optie geeft de mogelijkheid om zelf een product toe te voegen. Bijvoorbeeld als je een huisgemaakte bouillon aan je stockroom wil toevoegen, of als je een product gekocht heb wat door de eerste 2 opties niet herkend wordt.

Hoe kan ik producten zonder barcode toevoegen?

De PS databank is gekoppeld aan de NEVO tabel. De NEVO (Nederlands Voedingstoffenbestand) bevat gegevens over de samenstelling van voedingsmiddelen die in Nederland regelmatig gebruikt worden. Denk hierbij aan groente, fruit, vissoorten en vleessoorten. Bevat jouw gerecht bijvoorbeeld broccoli en heeft dit product geen barcode of wordt deze niet herkend? Zoek het product dan op in de zoekmachine.

De zoekmachine herkent mijn product niet, hoe kan ik het product nu toevoegen aan mijn stockroom?

Helaas komt het soms voor dat een product niet herkend wordt door de barcodescanner en door de zoekmachine. In dit geval is er een optie om het product zelf toe te voegen. Zorg er dan wel voor dat je goed kijkt naar de allergenen op het etiket, en voeg dit toe in de app.

Hoe voeg ik een huisgemaakt product toe?

Heb je bijvoorbeeld een huisgemaakte bouillon of een saus die je in meerdere gerechten verwerkt? Dan kan je deze producten toevoegen aan ‘Huisgemaakt’. Onder het roze kopje producten staat een tabblad waar huisgemaakte producten kunnen worden toegevoegd. Druk op de drie puntjes rechtsboven en kies voor de optie nieuw item. Selecteer huisgemaakt en voeg de componenten van je bouillon of saus toe. Geef je huisgemaakte product een naam en een beschrijving en druk op bewaar.

Moet ik bij elke wijziging in mijn QR-code opnieuw genereren?

Nee dat hoeft zeker niet. De QR-code is een link naar de website die jouw allergenenmenu weergeeft. De website blijft op de achtergrond verversen bij elke wijziging.

Kan ik meerdere accounts aan mijn restaurant koppelen?

Nee, elk account is uniek. Daarom adviseren we het account aan te maken op een algemeen mailadres, waar elke medewerker toegang toe heeft.